Kamperen bij de Sallandse Heuvelrug? Met deze activiteiten beleef je een toptijd

Campings Sallandse heuvelrug

Uiteraard is er hierbij altijd sprake van enige subjectiviteit, maar toch: de Sallandse Heuvelrug wordt algemeen erkend als een van de fraaiste en meest veelzijdige natuurgebieden van Nederland. Alle Nederlandse natuurliefhebbers zouden dit museum dan ook minimaal eens gezien moeten hebben. Bijzonder aan de Sallandse Heuvelrug zijn de afwisselende landschappen, de hoogteverschillen, de wilde dieren die er leven en de schone lucht die je er inademt. Wil je dit als toerist ten volle beleven? Boek dan op een van de campings op de Sallandse Heuvelrug een plekje en benut je camping als uitvalsbasis van je activiteiten waarin ongetwijfeld de natuur centraal staat.

Fietsen en wandelen

Bij een natuurgebied van deze statuur kunnen we er echt niet onderuit: dit gebied moet je simpelweg met de fiets of met je wandelschoenen ontdekken. Door de Sallandse Heuvelrug lopen namelijk talrijke fiets- en wandelpaden die de moeite waard zijn. Deze paden verschillen flink in lengte. Er zijn dus paden beschikbaar voor mensen die korte of juist lange wandelingen en fietstochten willen maken.

Campings Sallandse heuvelrug

Canadese begraafplaats

Het zou kunnen dat je er tijdens een van je wandeltochten langs komt, maar als dat niet zo is, dan kun je er ook met voorbedachten rade even langsgaan. De Canadese begraafplaats bij Vorden is daar namelijk relevant en indrukwekkend genoeg voor. Deze begraafplaats telt 1394 graven van Canadese militairen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in deze regionen om het leven kwamen. Zeker de moeite waard dus om even langs te gaan, kennis op te doen en respect te betuigen. 

Meer verhalen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *